Vol. 3 Núm. 2 (2023)
INVESTIGACIÓN

El apetito de riesgo en la gestión de proyectos

Mario Alberto Morera Carballo
Universidad Latinoamericana de Ciencia y Tecnología
Biografía

Publicado 2023-09-22

Palabras clave

  • Costo, beneficio, apetito de riesgo, negocio, proyectos

Cómo citar

Morera Carballo, M. A. (2023). El apetito de riesgo en la gestión de proyectos. Rhombus, 3(2), 57–73. Recuperado a partir de https://revistas.ulacit.ac.cr/index.php/rhombus/article/view/95

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Resumen

This article is an academic investigation that aims to solve the following problem: How to define the optimal risk appetite in response to a business problem? For this, an approach will be developed by project management, to establish the planning, execution and evaluation processes that have a solving problem objective. Next, the article proposes the guidelines for the organization top management to define the project objective in accordance with an expected “cost-benefit” and thereby determine the “Risk Appetite” optimum level.

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